Valhala
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Affiliates
Valhala free forum

Search

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Religije Eninoka
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyFri Mar 02, 2018 4:04 pm by Putujuci Djindas

» Uslužno farbam sve vrste minijatura!!!!
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyTue Jul 05, 2016 9:55 am by Jocinetu

» KMK 2015, 7. in 8. November. Slovenia - 9 Age
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyWed Oct 28, 2015 8:24 pm by finaglista

» Izvori Magije potrebno
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyThu Mar 19, 2015 3:29 am by Moff

» VI. Topor Team Tournament 2015.
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptySun Mar 15, 2015 10:32 pm by Zvijerko

» PORUDZBINE !!!
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyWed Feb 18, 2015 9:26 pm by tpoba4

» BSG LARP slike
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyTue Feb 17, 2015 7:05 am by Branzila143

» Epic mega battle
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyThu Dec 11, 2014 12:21 pm by sashasuman

» IZVEŠTAJ SA DANA FANTAZIJE 2010
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 EmptyThu Nov 27, 2014 9:21 am by harronasad

November 2024
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

ETC Tim Srbija 2013

+9
Putujuci Djindas
Razon
Brain Damage
severian
TheMarko
Jogurt
Iskusinjo
kgkid
Largo
13 posters

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Odabir kapitena za ETC 2013

ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 Vote_lcap63%ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 Vote_rcap 63% 
[ 5 ]
ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 Vote_lcap37%ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 Vote_rcap 37% 
[ 3 ]

Total Votes : 8

Poll closed

ETC Tim Srbija 2013 - Page 3 Empty Re: ETC Tim Srbija 2013

Post  severian Thu Sep 20, 2012 7:59 pm

Tačno tako. Obavezno otvorene finansije kako bi se kontrolisalo kolika je ta zarada. Mora se znati prilikom ponude koliko će biti novaca upad i šta se tačno dobija za te novce. Na početku se takođe mora navesti upravni odbor organizatora. i organizacija koja to radi. I neke sankcije za one koji to ne ispune. Zabrana hostovanja, izbacivanje sa ETC-a... Tako nešto...
severian
severian
Moderator
Moderator

http://www.valhala.eu

Back to top Go down

Post  igor_pancevo Thu Sep 20, 2012 8:19 pm

Najvise na svetu od svih bih voleo da se kod nas odigra ETC, tj da vi uspete organizovati ETC, ali citajuci sta sve treba da se ispuni..
Stvarno ne znam kako bi ste uspeli to sve organizovati, ali ako uspete dobiti, racunajte na nas iz panceva da ce pomognemo oko terena, samo dajte materijal i crteze Very Happy
I oko same organizacije na dane turnira, rado bih volontirao ako ne budem igrao Wink
igor_pancevo
igor_pancevo
Jaje od Azdaje (Desno)

Back to top Go down

Post  kgkid Thu Sep 20, 2012 9:44 pm

Ti treba da imas neku marginu za profit, to ti ne spore ni najstroziji kapiteni. Moras da je napravis, da ne bi ostao na gubitku. Samo kad stavis na jednu stranu ono sto igraci uplate za ucesce i eventualno nekog sponzora koga ti dovede neko od stranaca, a na drugu realne troskove (nista umanjeno i nista sa popustom) ti moras da budes malo pozitivan, ali ne previse.

Na 22k niko nece da napravi pitanje ako ti zaradis 2k para. Plus deo para od tvojih sponzora, plus ako dobijes neki procenat (koji se ne vidi) od smestaja, klope, pica, prevoza, zurke...

Medjutim to ne radi bas tako.

Kad tako posmatras, uz cenu karte od 35 evra, sto je prihvaceno kao dobra cena, uz isti broj timova, ti dobijas jedva 22k evra. Ako tebe sala kosta 9k dnevno, ti si u startu u minusu 5k evra ladno. Ako ja dobro racunam ulaz bi trebalo da bude preko 50 evra da se pokrije samo sala. Tu jos nemas ni klopu, ni terene, ni nagrade, ni sudije, ni osoblje. Uz silno cimanje, ja ne vidim kako ces da izadjes preko nule. Sad Zato ja i nisam organizator, nikad ne bih mogao da budem ni menadzer tima, vec sam tu da ti pomognem kako i koliko mogu. Zato sam i pitao sta treba da turim u tu svoju poruku?

To sto sam ja protiv toga da od 22k para neko uzme polovinu kao zaradu, a da igraci nemaju klopu, imaju 2 pisoara i jednu kabinu na 300 ljudi, igraju na 5mm debelim stolovima koji samo sto ne puknu, da su tereni bruka, da je temperatura nesnosna, ne znaci da ja zelim bilo kome, a najmanje tebi kao svom prijatelju, da napravi gubitke. Stav je da chair moze kao poslednju meru da poveca cenu ucesca za najvise 10 evra, ali cak ni to nije prihvaceno sa entuzijazmom.

Inace, struja koja je za jacu kontrolu i "prevenciju" profita ne iskljucuje mogucnost zarade, kao nagrade za dobar posao. Stavise, ideja je da, ako se profit pokaze dovoljno velikim, deo profita ode u kasicu za pokrivanje minusa kad se organizacija uvali u bulu... Problem je sto to jos ne postoji, i sto ce posle Poljskog debakla prvi sledeci organizator da bude u vrlo teskoj poziciji. To je i jedan od razloga zasto sam lozio Grke na ETC, a da ih mi pomognemo, pa da oni nama pomognu dogodine.

Sad je to iza nas. Reci kako da pomognemo!
kgkid
kgkid
Sofer bez kape
Sofer bez kape

Character sheet
Name: Marelon Gorlal
Race: Dwarf

http://kgkid.cjb.net

Back to top Go down

Post  Dzon Vejn Thu Sep 20, 2012 10:44 pm

Pratim aktivno vasu diskusiju, mada ne komentarisem. Ipak, voleo bih da dodam jednu cinjenicu vezanu za profit, a to je da, primera radi, 2000 evra nije isto u Srbiji i npr. Nemackoj. Hocu reci, potencijalni organizator-nemac, ima iste obaveze (vremenski gledano, i gledano sta to sve povlaci sa sobom u vezi porodice, itd.), ali ne i isti standard. Dok nama u Srbiji, kao pojedincu 2000 evra zvuci kao puno para (jer je to 6-7+ prosecnih plata), nekome to nije ni 1 cela plata.

Shodno tome, i te kako smatram da organizator treba da zaradi pare (a kolicina para bi mozda najbolje bila odredjena u procentima u odnosu na ulozeno, a ne kao konkretna cifra). I bilo bi mi jako drago da to zaradi neko od nasih. Posebno ako ce se barem indirektni deo tih para, indirektno sliti u podizanje hobija kod nas (npr kvalitetni tereni za nase turnire, neke TV promocije (ne u smislu na radio televiziji "Nikad Cuo" nego na nekoj gledanoj televiziji), itd., itd.).

Takodje, mislim da je i pristup pri pomaganju u organizaciji znatno drugaciji kada neko treba da kaze zeni "e vidi, ja cu sad X meseci da pravim teren i nemam nista od toga", i kada treba da kaze zeni "e vidi, ja cu sad X meseci da pravim teren, a od toga cu dobiti neke pare koje mozemo da potrosimo na..... sta god vec....".

I apsolutno se slazem da penali za one koji ne ispune standard moraju da postoje (edit: ne na nivou zemlje, vec na nivou svih onih koji su ucestvovali u organizaciji - primera radi, ako Vlada ne odradi dobro posao, ne treba time blokirati celu Srbiju... shodno tome, potpun spisak ucesnika u organizaciji mora postojati).
Dzon Vejn
Dzon Vejn
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet
Name: R2D2
Race: Robot

Back to top Go down

Post  kirgan Fri Sep 21, 2012 1:14 am

Pazi sad ovo, treba videti sve detalje, a ostalo je posle cista matematika, Primera radi: Ukupan fond je 22k, sala po danu je oko 4k, hrana ukupno oko 1k, pice isto toliko, ozvucenje (recite za koliko para ste vi nasli, a ja cu da vidim za koliko mogu ja), kockice za koriscenje (znaci samo se te koriste, nema namestenih), tereni i table oko 2k, to bi sve bilo oko nekih 18k. Na to nek se stave neki dodatni troskovi npr. sudija nije iz NS-a (pa nek ima placen smestaj i kartu), Promoteri/ke i flajer (kosta pa kosta) i ko zna sta jos sto se nisam setio (Povelje, zahvalnice i suveniri za ucesnike).
E sad tu zapravo idu druge cene zbog narucivanja na veliko stich buddiez rofl hamster Shakespeare
kirgan
kirgan
Jaje od Azdaje (Desno)

Character sheet
Name: Enter name
Race: Human
Back to top Go down

Post  TheMarko Fri Sep 21, 2012 1:59 am

Ja bih jako vol'o da ucestvujem na sledecem ETC-u . . . Ako ne mogu kao igrac, sigurno mogu na neki od 1000 razlicitih nacina . . . Samo zatrazite pomoc . . .
TheMarko
TheMarko
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet
Name: Albrecht Hahnemann

Back to top Go down

Post  severian Fri Sep 21, 2012 10:38 am

Sve smo se dogovorili i sve je jasno i svi slično mislimo...

Danas sam dobio od Chairmena upitnik od 30 stavki da bi kompletirao ponudu... Odo da radim...
severian
severian
Moderator
Moderator

Back to top Go down

Post  severian Wed Sep 26, 2012 9:14 am

@ Andrija: Mislim da bi trebalo da se glasa danas. Po onom nekom Pierovom planu glasanje za cornerstone je do 26.09. pa bi bilo lepo da stavimo i svoj glas.
severian
severian
Moderator
Moderator

Back to top Go down

Post  Brain Damage Wed Sep 26, 2012 10:26 am

Glasanje je do 1 oktobra, ali glasacu danas.
Brain Damage
Brain Damage
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Back to top Go down

Post  kgkid Wed Sep 26, 2012 12:22 pm

Skupljaju kandidate za AR.Com 2013.

Ima li ko da je zainteresovan da ucestvuje u radu komiteta?
kgkid
kgkid
Sofer bez kape
Sofer bez kape

Character sheet

Back to top Go down

Post  тајнисвет Wed Sep 26, 2012 11:32 pm

Мајку им њихову, ово са расизмом по теми за бид је прљава игра. Нисам сигуран колико ћете успети да добијете бид за 2013 због тога. Што се тиче организације, имате моју пуну подршку, полажем наде да можете добити овај пут. Само биће тешко... Срећно, момци!
тајнисвет
тајнисвет
Стефан Башић
Стефан Башић

http://tajnisvet.com

Back to top Go down

Post  Largo Thu Sep 27, 2012 4:15 pm

Lično mislim da ćemo dobiti glasanje ovaj put.
Poljaci su sami sebi iskopali grob, nemci nisu dali pristojnu ponudu a grci su se suviše kasno uključili. Realno mislim da smo pridobili većinu kako našim ponašanjem na ETC tako i odličnom ponudom koju je Vlada napravio.
A priča o rasizmu je samo išla nama na ruku jer nas je 99% ljudi branilo i hvalilo.
Largo
Largo
Jahac zmaja sa preponama
Jahac zmaja sa preponama

Character sheet
Name: Lary the confused

Back to top Go down

Post  igor_pancevo Thu Sep 27, 2012 5:00 pm

Sada sam procitao celu raspravu na wh forumu, i potezanje rasizma od strane lika koji ce mozda da vodi Indiju..strasno Rolling Eyes
Ne bih da ulazim u organizacioni kosmar oko moguceg odrzavanja kod nas, ali moram da pitam kako ce te nabaviti ~300 stolova i ~2000 komada terena. Ja kontam da ima ljudi kao sto sam ja koji bi vam pomogli u pravljenju, ali i dalje mi nije jasno u cemu je caka da mozete to sve napraviti/nabaviti za 10 meseci? Shocked
igor_pancevo
igor_pancevo
Jaje od Azdaje (Desno)

Back to top Go down

Post  Brain Damage Thu Sep 27, 2012 5:52 pm

Moj post sa zmajevog foruma.

"Posto ima vise zainteresovanih nego mesta u timu, trebace nam neki kriterijum po kome ce se izabrati 8 potrebnih. Nadam se da cemo uspeti da organizujemo timski okrsaj u oktobru, a posle njega jos nekoliko jednodnevnih trening/turnira na kojim cemo pratiti rezultate zainteresovanih (broj bodova koji su osvojili na istim). Bilo bi dobro da se ti treninzi odrzavaju jednom mesecno, u svim gradovima zainteresovanih naizmenicno(NS, BG, KG). Po AC koji je tog trenutka vazeci za ETC. Da li ce na njima moci da ucestvuju i ljudi koji ne bi isli na sam ETC a hteli bi da pomognu, zavisice od same organizacije(vreme, mesto...) ja se nadam da ce to biti moguce jer je igranje protiv sto vise razlicitih armija i ljudi jako bitno za napredovanje svakog igraca. Rezultati sa timskog okrsaja treba da se koriguju u odnosu na uspeh tima(npr. +8 bodova prvi tim , +4 drugi...) da igraci koji se "zrtvuju" za tim ne budu jako osteceni. Takodje i uspesi sa turnira u okolini(uprising , arena, beograski, spring gathering...) koji se igraju sa slicnim restrikcijama kao ETC, racunali bi se uz bonuse u zavisnosti od velicine (npr. +5 bodova za svakih 10 igraca). Iz ovoga bi se dobila lista najuspesnijih i najaktivnijih igraca, prema kojoj bi bio formiran tim. MIslim da bi bilo dobro da se tim formira vec oko aprila zbog medjusobnog usaglasavanja listi u samom timu. Takodje se mora obratiti paznja na pravilnosti igranja (bez natezanja pravila, izmisljanja istih, bez worst play poteza... ) i na spremnost da se saradjuje sa drugim igracima koji bi mogli biti u timu"
Brain Damage
Brain Damage
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Back to top Go down

Post  kgkid Thu Oct 18, 2012 6:12 pm

http://6dicemonkeys.co.uk/5%20Dice%20Monkeys%202.m4a

Intervju sa velskim ETC timom.

Oko 1:10:xx mislim, pocinje prikaz poslednje partije, odnosno protiv nas.
kgkid
kgkid
Sofer bez kape
Sofer bez kape

Character sheet

Back to top Go down

Post  Jogurt Fri Oct 19, 2012 3:00 am

Aha super si to pronasao Darko. Dosta dobrih secanja kad sam odslusao, i neke stvari koji nisam ni znao da se desavale. Dobra pobeda 18-2 sa tvoje strane je super. Mladjo ti si najbolji protivnik.... stavis 4 orla i kazes protivniku da postavi celu njegovu vojsku, hahahaha.
Jogurt
Jogurt
Jaje od Azdaje (Desno)

Back to top Go down

Post  Largo Fri Oct 19, 2012 3:52 pm

Da li je postavljen sistem ocenjivanje turnira za kandidovanje za ETC tim.
Dolazi Ljubljana a za njom je i Zagreb.
Isto treba na određeni način i uvrstiti ocenjivanje načina igranja. Win at all cost - fair and friendly igrač.
U koliko je neko poznat po tome da vara, da se svađa i da je neprijatan bez obzira koliko je "dobar" igrač nebi trebalo da ima mesto u timu.
Largo
Largo
Jahac zmaja sa preponama
Jahac zmaja sa preponama

Character sheet
Name: Lary the confused

Back to top Go down

Post  TheMarko Fri Oct 19, 2012 11:52 pm

Ma vi kako hocete, a ja sam vec zapljuvao jedno mesto za sebe . . . Wink Ja idem, a jos sedam velicanstvenih treba da se dogovori koji su . . . Wink
TheMarko
TheMarko
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet
Name: Albrecht Hahnemann

Back to top Go down

Post  Dzon Vejn Sat Oct 20, 2012 1:05 am

Samo bih pitao - ko odredjuje sta je to neprijatno, sta je to dobar igrac i sta je to varanje (ili preciznije sta je namerno varanje)? Da li je neprijatan svako ko me otrsi svaki put, koristeci fore koje ja tumacim kao varanje, jer se nisam sam setio istih? Ili kako? I jel dobar igrac samo onaj koji mene u mom zatvorenom podrumu pobedjuje? Sta znaci win at all cost? Primenjujem sva pravila ili sta?

Mislim, da me ne shvati neko pogresno, ne podrzavam Luku ni na koji nacin, a posebno ne u tome kako komunicira preko foruma. Samo ne podrzavam ni ovakav nacin odabira "srpskog" tima (mozete komotno da napravite Vojvodjanski tim ovako kako sada radite - ako mogu englezi da imaju 10 timova, po regijama, mozete i vi, i resen problem).

Na zmajevom forumu su vam iznete vrlo konkretne primedbe, na koje ja i dalje ne vidim odgovor (prevashodno mislim na Igora koji nije bio u timu po kriterijumima koji su, u najmanju ruku, cudni). Takodje, po komentarima vaseg ex-kapitena imam neki osecaj (mozda pogresan, nadam se da je pogresan) da ce i ove godine biti slican odabir...

Danas je polovina oktobra, i dalje ne postoji nacin ocenjivanja. I dalje nije odigran ni jedan medjugradski turnir. U Zmaju je krenula WH liga, niko nije objasnio kako se to boduje (ako se uopste boduje...). Posto vidim da se pominju samo Ljubljana i Zagreb, BG izgleda ne postoji ili je nebitno sta se tamo igra?

Nadam se da sam samo pogresno razumeo post vaseg ex-kapitena...
Dzon Vejn
Dzon Vejn
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet

Back to top Go down

Post  Iskusinjo Sat Oct 20, 2012 12:11 pm

"Namerno varanje" iliti vrst plej je definisan samim etc pravilima. Da, win at all cost znaci da maksimalno iskoristavas pravila u svoju korist, a ponekad samim tim ubijes duh igre. Evo, na primer, u redu je da u imperijalnoj vojci imas 10 tvrdoglavih rejksgard vitezova, ali nije sportski da ih u odredjenom trenutku razvuces u liniju od 20 inca (konga lajn). Zajebane, tvrde liste su ok - gorepomenuti nacin igre nije. Vorhamer zajednica u Srbiji je mala i zna se ko takve stvari radi.

Zaista nema potrebe da se stavljaju navodnici na srpski. Ne mozes uporedjivati Vels i Vojvodinu, jer Vojvodina (hvala Bogu) nema svoju fudbalsku reprezentaciju, a samim tim po pravilima ETCa ni svoj tim.

Pohvale za trud i inicijativu oko lige, ali mislim da akcenat vise treba da se baci na timsko igranje i "medjugradske" turnire.

Kakva je situacija sa 40k timom?

Iskusinjo
Iskusinjo
Guster bez repa
Guster bez repa

Character sheet
Name: Blooden the Bloody
Race: Orc

Back to top Go down

Post  Dzon Vejn Sat Oct 20, 2012 1:05 pm

"Namerno varanje" iliti vrst plej je definisan samim etc pravilima.
Ja citam ova pravila: http://www.mediafire.com/view/?p1jisyedcydjbr5 i ne vidim nikakvo pojasnjenje sta je worst play. Molim za link ako tako nesto postoji.

Evo, na primer, u redu je da u imperijalnoj vojci imas 10 tvrdoglavih rejksgard vitezova, ali nije sportski da ih u odredjenom trenutku razvuces u liniju od 20 inca (konga lajn). Zajebane, tvrde liste su ok - gorepomenuti nacin igre nije.
Cekaj, ako ja uzmem 20 vitezova, i oni idu u liniji (koja je duga 20 inci), to nije ok zato sto oni imaju neka tamo special pravila? Ali je ok ako ti uzmes monstera koji isto tako ima neka special pravila, i cisti sve pred sobom?

Vorhamer zajednica u Srbiji je mala i zna se ko takve stvari radi.
Mislim da si propustio poentu mog pitanja, pa cu se ponoviti - ko je taj koji zna, ko je taj koji odlucuje sta se zna i sta se ne zna? I u krajnjem slucaju, ko je taj (ko su ti) koji to rade? Lepo imenom i prezimenom napisite "sa tim i tim necu da se igram / nije pozeljan u timu, itd.... zbog: toga / i toga / i toga". (Malo cu sad morati da se ukomponujem sa sledecim delom teksta: jer onda Srbija (sada bez navodnika, sa razlogom) moze da vam da svoje komentare.

Zaista nema potrebe da se stavljaju navodnici na srpski. Ne mozes uporedjivati Vels i Vojvodinu, jer Vojvodina (hvala Bogu) nema svoju fudbalsku reprezentaciju, a samim tim po pravilima ETCa ni svoj tim.
Pa izgleda da ipak ima. Barem sa nacinom na koji se sada sastavlja tim. Ne zelim da zvucim negativno u bilo kom smislu, to cu napomenuti pre svega. Ali... Prvo, ni ujedinjene nacije nemaju svoj fudbalski tim, ali imaju ETC tim. Drugo, da li to onda znaci da Kosovo ima pravo na svoj tim (samo kao primer navodim, bez ikakvih negativnih stavova)? I trece, ako se tim zove "srpski" (namerno sa navodnicima), zar onda ne smatrate da komunikacija treba da se odrzava tamo gde najvise srba prati diskusiju na temu minijatura (a to je klub Zmaj), i zar onda ne smatrate da nemate pravo da postavite sebe kao neko vise bice, koje ce samo odrediti kapitena, samo odrediti ko ce da igra, ko nece, sta je ok, sta nije itd.? Dakle ja ovde u opste ne dovodim u pitanje to da ja zelim da moja zemlja bude predstavljena na najbolji moguci nacin (sto svakako nije ni kao "gomila idijota koji ce uraditi sve da pobede", niti "gomila luzera"). Samo pitam, ako se tim zove "srbija", zar onda ne trebaju svi srpski igraci da odlucuju o tome sta ce biti ok, a sta nece? Ne vidim zasto je bilo ko veci srbin od nekoga drugog? Ponavljam: uopste ne zelim bilo sta da kazem u negativnom smislu, niti da budem negativan, ali sa ovakvim stavovima koje ne prestajete da iznosite, moraju da se postave neka pitanja.

Pohvale za trud i inicijativu oko lige, ali mislim da akcenat vise treba da se baci na timsko igranje i "medjugradske" turnire.
Mislis, ti licno, kao Mladen? Ili mislis, ti licno, kao gorepomenuto uzviseno bice? Ili kako? Zasto tvoje misljenje vredi vise od misljenja nekog drugog srbina (ma koliko to drugo misljenje bilo lose - jer ipak se tim zove "Srbija" (sad su navodnici tu radi citiranja))? Ponavljam jos jednom: ne zelim da kazem nista negativno - dakle ne mislim da je tvoje misljenje lose, ili bilo sta tog tipa. Samo odredjena pitanja moraju da se postave.

Kakva je situacija sa 40k timom?
Ima nekoliko ljudi koji su zainteresovani. Trenutno se takodje igra i 40k liga u Zmaju. Mislim da imaju neki pocetni broj zainteresovanih. Ja licno nisam ispratio pricu do kraja, zato sto em nisam kupio nove figure od kad je izasla nova edicija (sad mozes imati saveznike), em je skoro izasla nova CSM knjiga, pa jos ne znam sta trebam uopste sve da kupim. Mislim da postoje sanse da se taj tim formira. Da li ce biti i realizovano, to ne znam. Ako se bude igralo u Srbiji, mislim da ce to drasticno povecati sanse formiranja tima.

Ali i ovde cu morati da postavim jedno pitanje koje ce nekima mozda zvucati neprijtno, a nije mu takva namena: opet, ko je taj koji treba da odluci o tom timu? Jel ste to opet vi (posto je vase misljenje, izgleda (a ponavljam se, nadam se da samo pogresno razumem neke stvari, zaista se iskreno nadam) vrednije od nekih drugih misljenja srba)? Ili ako niste vi, ko je taj koji to treba da odredi? I ako postoji nacin na koji ce se taj neko odrediti, zasto se to nije ispostovalo i za WH (uopste ne dovodim u pitanje naseg kapitena, igraca ili bilo sta tog tipa, samo smatram da ako je tim "srpski", onda svi srbi moraju da se pitaju o tome)?

Ponavljam jos jednom: nista od ovoga ne zelim da postavim kao negativnu raspravu. Nadam se da ce ovo ici u konstruktivnom pravcu, kako bismo jednom za svagda razresili neka pitanja koja se iznova postavljaju.

P.S.: Ja mogu, licno i za sebe, sebe smatrati boljim od ostalih (po kojim god kriterijumima). I mogu donositi odluke, licne i za sebe, da li cu ucestvovati u ligama, turnirima, itd., u zavisnosti od toga ko ce sve jos ucestvovati. Ali ne i kada trebam da predstavim celu naciju. Mozda su moji stavovi najbolji i najpameniji. Mozda ce sa njima biti najbolji rezultat. Ali to ne znaci da je to ono sto nacija zeli. Zato postoji demokratija i javno glasanje. I zato misljenje nekoga sa IQ 2 vredi isto kao nekoga sa IQ 200.
Dzon Vejn
Dzon Vejn
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet

Back to top Go down

Post  Iskusinjo Sat Oct 20, 2012 1:34 pm

Imas na TWF forumu vrst plej sekciju, cini mi se. ETC sudije i organizatori su tamo definisali sta je ok, a sta nije.

Licno nemam problema kada mi neko napravi kongu, ali ce te ostatak belog sveta gledati kao Indijanca. U okviru ETC zajednice takve stvari nisu ok.

Kapiten odlucuje o sastavu ETC tima.

UN su jedini izuzetak, rezervni tim u slucaju neparnog broja timova. Ako ih pusti FIFA, da, to znaci da ce i Kosovo moci da ima reprezentaciju, dokle god imaju 4 pasosa te kvazirepublike.

Naravno da treba da odlucuje zajednica srpskih igraca, u popunosti se slazem sa tobom. Diskusija o tome se ne vodi na Zmaju jer neki ljudi tamo imaju problema sa komunikacijom. Ovde se ne brisu postovi i svako je dobrodosao da ucestvuje u raspravi dokle god je civilizovan.

Mislim licno ja, kao Mladen. To je moj licni stav. Po pitanju bitnih odluka i u vezi sa organizacijom tima se pitam koliko i ti, odnosno koliko i svaki ozbiljno zainteresovani igrac za odlazak na ETC.
Iskusinjo
Iskusinjo
Guster bez repa
Guster bez repa

Character sheet
Name: Blooden the Bloody
Race: Orc

Back to top Go down

Post  Dzon Vejn Sat Oct 20, 2012 2:41 pm

Kapiten odlucuje o sastavu ETC tima.

Opet se vrtimo oko istog:

Ko odlucuje kapitena? Da li je na Zmajevom forumu (kao forumu koji ima najvise posetilaca srpskih igraca - pogledati dole deo o cenzuri), odrzan poll o tome ko treba da bude kapiten? Da li je pre toga postojao period za prijavu za mesto kapitena? Ili ste ovde, na brzinu sve odradili (nemoj da me teras da trazim po forumu da citiram Darka (protiv koga nemam apsolutno nista), sta je tacno bilo napisano, i ko i kako je bio u izboru za kapitena)?

Na osnovu cega su Andrija / Vlada / Dopudja / bilo ko drugi, za sve srpske igrace (jer se tim zove "Srbija") bolji od Ote / Donevskog / Riste Vaterpoliste / Luke Pacova / deteta koje prvi put igra WH / bilo koga drugog?

UN su jedini izuzetak, rezervni tim u slucaju neparnog broja timova. Ako ih pusti FIFA, da, to znaci da ce i Kosovo moci da ima reprezentaciju, dokle god imaju 4 pasosa te kvazirepublike.

Zapravo sam morao da google-am, nisam znao da postoje posebno Northern Ireland i Ireland (moja greska) Very Happy. Ne pratim fudbal. A to stvari samo cini jos gorim u pogledu mog prethodnog pasusa - dakle ja kao srpski WH igrac, sa srpskim pasosem, hocu da me predstavljaju igraci i kapiten koje je izabrala vecina srpskih igraca, na transparentan, fer, korektan i demokratski nacin. Odabir po principu "daj na brzaka da izglasamo nekoga iz naseg malog zatvorenog podruma igraca, da se ne bi neko drugi prijavio", svakako nije dobar odabir. Ponavljam - ne mislim nista lose, niti o kapitenu, niti o Darku, niti o bilo kom igracu. Takodje, niti mislim da su losi, niti mislim da mozda nisu najbolji izbor, niti mislim da mozda i inace ne bi bili izabrani. Ali nacin odabira svakako nije bio korektan.

Sa takvim nacinom ponasanja, sta je to sto sada mene treba da spreci da ne odem na ETC forum, ne registrujem se i napisem kako je izabran kapiten, kako se biraju igraci, itd.? I da to onda uradi kompletan BG (jer je potpuno iskljucen iz te price)? Nebitno da li bi se time ista promenilo ove godine, ali siguran sam da bi imalo i te kako uticaja kada dodje 50 igraca i napise jednu istu stvar.

Zasto je za tebe Kosovo kvazirepublika, a ovakav odabir kapitena i igraca nije kvaziodabir (ne ulazim u to sta ko misli o Kosovu, uopste to nije poenta... nadam se da to svi razumeju; niti zelim da ovo preraste u pricu koja ide u pogresnom smeru)?

Naravno da treba da odlucuje zajednica srpskih igraca, u popunosti se slazem sa tobom. Diskusija o tome se ne vodi na Zmaju jer neki ljudi tamo imaju problema sa komunikacijom. Ovde se ne brisu postovi i svako je dobrodosao da ucestvuje u raspravi dokle god je civilizovan.

Ponovicu se od malopre, opet:

Koji ljudi? Sa kojom komunikacijom? Koji postovi su obrisani (osim onih koji nisu bili civilizovani)?

Netacno je da se ovde ne brisu postovi. Evo, npr., meni je bio obrisan post u kome sam, vrlo civilizovano, napisao da mislim da je film koji je napravljen za neki od uprisinga smesan. Kada sam ponovio post uz pitanje zasto je obrisan, onda mi je vas administrator izmenio post tako da izgleda kao da sam napisao da je film super. Pazi, za razliku od toga kakav inace umem da budem Very Happy, tada sam bio vrlo civilizovan, i vrlo kulturno sam izneo nesto sto je samo moje misljenje.

Znaci toliko o tome o cenzuri.

U krajnjem slucaju, mogu se zamoliti administratori na Zmaju, da se napravi tema u kojoj nece apsolutno nista biti moderisano. Bez ikakvih brisanja, sankcija ili bilo cega. Svako iznese svoje misljenje, ali onda svi ostali zadrzavaju pravo da mu se posle smeju u lice zbog njegovih stavova.

Naravno da treba da odlucuje zajednica srpskih igraca, u popunosti se slazem sa tobom.

Pa zasto onda ne bira zajednica?

Po pitanju bitnih odluka i u vezi sa organizacijom tima se pitam koliko i ti, odnosno koliko i svaki ozbiljno zainteresovani igrac za odlazak na ETC.

Zasto onda ne postoji poll o tome? Zasto se Zagreb / bilo koje drugo igranje boduje, a igranje u BG ne? Od kad krece bodovanje (da li postoji poll o tome?)? Na koji nacin se boduje (da li postoji poll o tome?)?

Mislim Mladene da ti vrlo dobro razumes pitanja koja ja postavljam Wink. Vesto pokusavas da ih izbegnes doduse Very Happy. Ali to nece resiti nikakve probleme.

Ponovo vam kazem - mislim da je i zbog svih i zbog vas samih najbolje da lepo o svemu postoji poll. I da se lepo posteno glasa, a ne po principu "daj na brzaka dok drugi ne vide". Za sve druge je bolje, zato sto onda imas tim koji predstavlja Srbiju. I niko nema pravo da se ljuti. Za vas je bolje zato sto kada vas tako izglasaju igraci, i onda odete i budete zadnji na turniru, niko nema pravo da vam se smeje, jer ste uredno izabrani. Ako se ljudima ne svidja rezultat, neka sledece godine onda biraju drugacije. Ako im se svidja, onda je sve u redu.
Dzon Vejn
Dzon Vejn
Jaje od Azdaje
Jaje od Azdaje

Character sheet

Back to top Go down

Post  тајнисвет Sat Oct 20, 2012 4:36 pm

Вејн, хајде мало охлади. Немаш права никоме да спочитаваш. Тај Младен је лично одговоран, плус тај Допуђа, што су се заставе Србије виориле претходних година на таквом турниру. Да није било њих двојице, не би било ни оволиког интересовања. Треба им рећи хвала и дубоко се поклонити што су енергију, време и новац уложили да нам представе државу у правом светлу. Ако су они одлучили да укажу поверење Андрији и Влади, ко си ти да нешто ту закераш?

Сада, када су други видели да је лепо отићи тамо, сада када је лакше у погледу организације и свега, сви налазе себи за право да нешто кажу. А да притом, ако је могуће, ни прстом не мрдну. Што се није покренуло питање организовања српског тима за 40к у окриљу Београђана, па да се полако попусти притисак за фантази фронту, када има толико заинтересованих? Па да идуће године идете сви заједно, договорите се око које игре ко ће да игра...

Овако, ја то видим као врхунски безобразлук од стране Београђана, да сада СЕРУ (пошто не могу да нађем адекватнију реч, морам псовати, извињење за то) по форумима и глуме моралне громаде. Нађите Андријин контакт, довезите се за Нови Сад, попричајте. Не пљујте људе који су директно заслужни за то да је Србија на ЕТЦу, који су и питали те исте чланове клубзмај форума да им помогну када је фалило 4 играча у прве две године одлажења, а одговор је гласио НЕ! Београд није хтео да помогне, а сада даје себи неко право!

У преводу, као неко ко нема амбиције да иде на ЕТЦ, али је помно пратио сав труд око српског тима ЕТЦа од почетка, сматрам да се овај пут и препирка води само у циљу омаловажавања досадашње организације. А, као особа којој је стало да Србија увек има представника тамо, то вам нећу дозволити.

ПС. Идући пут нећу бити овако благ, молим за опрезан одговор на моју поруку.
тајнисвет
тајнисвет
Стефан Башић
Стефан Башић

http://tajnisvet.com

Back to top Go down

Post  kgkid Sat Oct 20, 2012 11:01 pm

Igranje u BG se boduje, ligu igrate po ETC pravilima i to mora da se boduje.
Licno, iz logistickih razloga, ne ucestvujem u ligi i to ce meni licno da se (ne)boduje.

Beogradjanski turnir se igra bez restrikcija i drasticno se razlikuje od ETC igara, otvara vrata zloupotrebama bezmozgaskih opcija, te se ne boduje. Ovo nema nikakve veze sa mojim ucescem, ili neucescem na samom turniru. To je diskusija za drugo mesto i drugo vreme. Ovde samo, ako se napravi turnir u BG po ETC restrikcijama, to ce takodje da se boduje.

Zagreb i Ljubljana se igraju po AC-ima jako slicnim ETC i stoga treba da se boduju. Ljubljana ima 50+ igraca po tom AC, iz 5 zemalja koje imaju ETC timove. Zagreb tek treba da se vidi, ali ocekujem da ce i oni imati kvalitetan turnir. Nazalost, necu ucestvovati na njima i to ce mi se takodje (ne)bodovati.

Odluku donosi kapiten, koga je po odrzanom ETC izabrao ETC tim u prosirenom sastavu (prosirenom iza igrace iz Srbije koji su ucestvovali na prethodnim ETC timovima). To je kriterijum koji se koristi za sva glasanja na samom ETC. On ce da izabere tim, po pravilima koja se dogovore, i prema licnom nahodjenju u meri u kojoj se dogovorom njemu dozvoli. Za uspehe i neuspehe tima ce ionako da bude licno prozivan. Andrija je izuzetan momak od integriteta, nimalo sujetan, nimalo nadmen, otvoren za predloge, predan onome cemu se posveti. Zato je i izabran za kapitena. Ne sumnjam da ce da saslusa i prihvati sve konkretne i korisne sugestije, pa ma ko da ih iznese.

Cela ujdurma sa Igorom iz Panceva je bila greska, oko koje su se Mladen, bivsi i sadasnji kapiten sa Igorom isprepisivali i koliko ja shvatam nesporazum je izgladjen uz izvinjenje Igoru.

Ucesce na prethodnim ETC mora da se uzme u obzir, ne samo zbog para koje su na to utrosene vec i zbog iskustava sa ETC. Nekima iz tima ovo "racunanje" cak ne ide u prilog.

Sto se tice tvojih alternativnih predloga za kapitena, moram da kazem da sem Ote, na tvom spisku nema ni jednog igraca koji zasluzuje da ucestvuje u timu. Ali ti nisi tu stavio sebe, brata, Livade, Kirgana, kao ni mnoge druge kvalitetne igrace iz BG.
Igraci koji su poznati po tome da tuku protivnike, ne znaju pravila, bacaju kockice u zid, ili predstavljaju sinonim za varanje, ne bi smeli da predstavljaju Srbiju bilo kad, bilo gde. Sve sto sam naveo predstavlja prekrsaje za crveni karton na ETC.

Preporucujem da se iscita skotski sistem za izbor ETC tima. Uz relativno male izmene, odlican je i treba ga primeniti.

Sto se tice tacne specifikacije pravila, sa tim se kasni i nadam se da ce kapiten da propise ta pravila u sto kracem roku i da ih da na diskusiju na sva tri foruma.

UN tim nije stvarno UN tim, tako je samo nazvan jer je morao da dobije neko ime. To je tim za popunu broja timova do parnog broja. Da su kojim slucajem Hrvati uspeli da se skupe ove godine, nebi bilo UN tima.

Nazivanje ETC tima timom Vojvodine vredja nas koji nismo Vojvodjani u tom timu. Vojvodina je imala dovoljno igraca da joj nije trebao niko iz BG, ili KG. Geografski i Pancevo je u Vojvodini?

Napali ste na RHQ kad sam ga pomenuo, ali RHQ je bio samo jednostavan i nepristrasan alat za racunanje turnirskih uspeha igraca u Srbiji. Ota je na RHQ izuzetno visoko kotiran i u SAD i u Srbiji. Sistem obracunavanja uzimao je u obzir i velicinu turnira i plasman. Do pucanja sajta, dva velika turnira su bila ubacena: NS i BG. Da su mi organizatori manjih turnira (i HS i Valhala ravnopravno) dostavljali rezultate manjih turnira, bilo bi i azurnije liste. Da ne govorim o mogucnosti da se iz oba kluba neko prijavio i redovno ubacivao rezultate. Sada je sajt pukao i nisam siguran koliko je pouzdan. Ipak mislim da bi trebalo da napravimo jedan php baziran sajt sa takvim softverom za nas region?

Sad, ima mnogo istine u onome sto je napisao tajnisvet. Dok se igralo u Nemackoj i Svajcarskoj, dok je trebalo da se pljune 500+ evrica po glavi za ucesce na ETC, Srbija nije mogla da skrpi 8 clanova ekipe, nego su Mladen i Dopudja tim krpili uz pomoc Bugara. Pa ni kad se u Poljsku polazilo nije bilo mnogo bolje. Za sedam + jedan mesta u timu, prijavilo se jedva 11 igraca, od kojih je jedan odustao, jedan je Igor, a deveti je Vlada, koji je dobrovoljno istupio iz ovogodisnje trke.
Da nije bilo njih dvojice NIKO NIKAD ne bi otisao na ETC iz Srbije. Ovo pricam pravde radi, jer ni ja nisam mogao da priustim ucesce na ETC u Nemackoj i Svajcarskoj, a jedva sam skrpio za Poljsku. Kakav god da je njihov igracki uspeh bio, licno sam se uverio ove godine da su nas dostojno predstavili u svetu. Sa izuzetkom Singapura, koji su ucestvovali prvi put, ne postoji ETC tim koji nije prisao da se pozdravi sa Srbima, da nam pozeli puno srece, da se sa nama podruzi i porazgovara, da upoznaju nove clanove tima, te da svoje nove clanove upoznaju sa Srbima, da izraze svoje zaljenje sto se ne igra u Srbiji (ovde izuzimam i Poljake i Nemce Wink ), da nas pitaju da se ponovo kandidujemo, da cugnu rakije...
Iskreno se nadam da ce Srbija dobiti organizaciju ETC ove godine. Spreman sam i voljan da pomognem, bez obzira na ucesce u timu. Ipak, ako je brzina i procedura formiranja 40k tima pokazatelj, nece previse zainteresovanih iz BG da ostane ukoliko se ispostavi da treba da se igra u Nemackoj, npr. A ukoliko se bude igralo u Novom Sadu, za gusu ce neki da se hvataju ne bi li bili u timu, po svojim "kvalitetima", "zaslugama", "stazu" i "renomeu". Javice se neki "histericni istoricari" da pricaju u ime ovoga i onoga, samo ne u svoje ime, da vredjaju ne-BG igrace, te da u isti kos guraju Nikolice, Livadu, Otu, Ridjeg, Kirgana i Sutica (i masu drugih korektnih ljudi, koje nisam poenuo) sa ljudima sa kojima stvarno nemam zelju da vise igram ikad igde.

Potpaljivanje rasprava na relaciji NS - BG nikome ne ide u prilog, a zrtve ce da budu igraci i hobisti iz cele Srbije. Ja sam u hobi usao ponet duhom starog Zmaja, zao mi je sto ga sve manje srecem. Turniri su bili mesto za druzenje i upoznavanje, a ismevani su bili paceri sa preteranom potrebom za pobedom po svaku cenu. Sada su se noramlni povukli u svoje sobe, ili potpuno izasli iz hobija, a sve vise glavnu rec preuzimaju histericni i iskomplekirani ljudi. Turnir su postali mesta na kojima se ismevaju ljudi koji dodju da se druze, ponizavaju se novi igraci... Dzone, nemoj da se povodis za tim glupostima, vi niste iz te bratije. Ako imas konkretan predlog, reci. Ovaj, ili onaj forum svejedno je. Ako neko iz BG ne moze da priusti da ode van BG na neko druzenje i turnir, moze da pogleda forume van BG... Forumi su javni, nema zatvorenih sekcija, to sto je nesto napisano ovde ne znaci da je nedostupno ma kome u BG. Serveri su nam inace svi van Srbije.

Jos jednom molim, ako ti se igra WHFB u timu, zelim ti da u timu i budes. Molim te utici tamo gde treba, da se konacno oformi i tim za 40k. Molim te utici i na to da se pri formiranju tima ne vode samo kvalitetom takticara, vec i ljudskim kvalitetima, jer clanovi tima predstavljaju sve nas. Nicije licne preferencije ne smeju da stoje na putu tim stvarima. Ja sa 40k nemam NIKAKVE veze i dzabe sve, ne mogu da napravim tim. Iako ove godine 40k tim nece imati pravo glasa, imace dogodine. Od kvaliteta ljudi zavisice i njihova mogucnost da lobiraju, ali niko nece u to da se mesa, ne zbog podela na relaciji NS/BG, vec zbog proste cinjenice da nema ljudi koji se kvalitetno bave 40k van BG. Sutra, ako se neko takav pojavi, konkurisace za ucesce u timu, pa ce biti prilike da se svi opet siti pozavadjamo. Mi se nadamo da ce bar FoW tim dotle da dobije pravo glasa ove godine.

Ukoliko neko ima kontakte sa ljudima iz Nisa, Zrenjanina, Kikinde, hej, neka se i oni prikljuce! Very Happy

Eto, oteglo se.
Mozda ce Luka opet da mi preti u PMu?
kgkid
kgkid
Sofer bez kape
Sofer bez kape

Character sheet

Back to top Go down